پاورپوینت معماری تاثير اقليم بر فرم ساختمان پاورپوینتی با 380 اسلاید که توسط وبسایت و فروشگاه معماری نوین آرچ برای شما آماده و مهیا گردیده شده است. در این پاورپوینت به بررسی تمامی موارد اقلیمی موجود در کره زمین و تاثیر آن بر روی ساختمانسازی در پاورپوینت معماری تاثير اقليم بر فرم ساختمان با ارائه نمودارها و جداول و همچنین اثبات راهکارهای اقلیمی برای ساختمانسازی در اقلیم های مختلف و همچنین آشنا کردن دانشجویان با اصطلاحات معماری گذشته ایران و همچنین راهکارهای معماری گذشتگان تاکنون این موارد در قالب بررسی خانه های اقلیمی مناطق مختلف و با ذکر و بررسی نمونه ها موردی انجام می شود.
فهرست مطالب پاورپوینت معماری تاثير اقليم بر فرم ساختمان:
- بررسی عوامل اقلیمی
- اقلیم های مختلف در ایران
- فضاهای اقلیمی در خانه ی ایران
- روستاي زيرزميني ميمند
- خانه هاي اقليمي
- عوامل اقلیمی
عوامل اقلیمی در پاورپوینت معماری تاثير اقليم بر فرم ساختمان
یک امرکلی که تقریبا دررابطه با کلیه ساختارهای سنتی ایران صدق می کند،همگونی آنها ومحیط مسکونی با عوامل اقلیمی است.این مطلب رادرسواحل دریای خزر،کرانه خلیج فارس ودریای عمان،دامنه قلل مرتفع وحاشیه ی کویر مرکزی می توان به وضوح مشاهده نمود.بافت شهری،فرم بنا ونوع مصالح درهر یک ازاین مناطق درتطبیق کامل باشرایط اقلیمی می باشند.عواملی که بر شرایط اقلیمی یک منطقه تاثیرمی گذارد شامل زاویه ی تابش خورشید،عرض جغرافیایی یعنی دوری یا نزدیکی ازخط استوا،شدت جریان و جهت بادهای فصلی،وجود آب،رطوبت وگیاه در منطقه وبالاخره ارتفاع ازسطح دریا وناهمواری های سطح زمین است که در اینجا اهمیت هر یک توضیح داده خواهد شد.
مشکلات استفاده از بادگیر
باوجودکلیه ی تمهیدات بازهم مقداری گرد وغبار داخل وفضا می شود.به علاوه پرندگان وجانوران موذی وحشرات نیز ازطریق مجرای بادگیر وارد فضای داخل می شوند. همچنین کنترل کامل جریان هوا ومیزان رطوبت وبرودت میسر نمی شود. البته با نصب تورسیمی ریز بر روی بادگیر مقداری از مشکلات حل می شود.استفاده از بادگیر امروزه می تواند به عنوان یک سیستم مکمل به همراه تاسیسات مکانیکی استفاده شود.اما اگر استفاده از آن صرفا جنبه ی سمبولیک ونمادین داشته باشد این کارباارزش بتدریج از سیمای بافت قدیم وجدید شهرهای ایران حذف خواهد شد.
شبستان
شبستان همان زیرزمین یا سرداب است که درسایر نواحی گرم وخشک بسیار متداول است.این فضا در مساجد به عنوان نمازخانه در دو طرف گنبدخانه یا اطراف ایوانها شکل می گیرد و معمولا در زمستان بیشتر استفاده می شود. دمای زیرزمین در تابستان نسبت به دمای خارج کمتر و در زمستان بیشتر است. به جز درکناره ی دریای خزر و سواحل خلیج فارس ودریای عمان،اغلب خانه های قدیمی کشور ما دارای زیرزمین بوده اند و مخصوصا در فصول گرم اهل خانه به زیرزمین می رفتند. این شبستانها گاهی تمامی سطح زیر طبقه ی همکف رادربرمی گرفته و سقف آن حدود یک متر از سطح حیاط بالاتر بوده و مابقی شبستان در زیرزمین قرارداشته است. بدین ترتیب روشنایی و تهویه ی اتاقهای شبستان از طریق پنجره های بین حیاط و شبستان تامین می شده است.
روستاي زيرزميني ميمند
اين روستا درغرب استان كرمان،درنزديكي شهر بابك واقع ودرنوع خود در ايران منحصر به فرد است. تمامي ساختمان هاي اين روستا درطي قرون گذشته در دل كوه، همانند يك سري غارهاي بزرگ كنده شده وتنها ارتباط بين داخل وخارج اين ابنيه زيرزميني،در ورودي مي باشد.اين در،هم محل ورود وخروج اهل خانه وهم جهت تامين نور وتهويه است.اين ساختمان ها پايدار مي باشند،به خاطر اينكه بدنه ي آنها سنگ يكپارچه است ودر داخل زمين قراردارند.نوسان درجه حرارت درطي شبانه روز در داخل بنا بسيار اندك است وباد وباران به داخل آن نفوذ نمي كند ودر مقابل آتش سوزي مقاوم مي باشد.
حياط نارنجستان
در كتاب فرهنگ مهرازي ايران، نارنجستان چنين تعريف شده است: ميان سرايي كه مي توان آنرا سر پوشيده كرد و در باغچه ي آن در ختان نارنج و غيره پرورش داد.حياط نارنجستان حياطي كوچك در مجموعه ي اندروني بوده كه علاوه بر تأمين نور فضاهاي اطراف، امكان نگهداري گياهاني را كه نسبت به يخبندان شبهاي زمستان مناطق كويري حساس هستند فراهم مي كرده است. ابعاد كوچك آن و مجاورت با طاق ها و توده هاي ساختماني كه در طول روز با انرژي خورشيد گرم مي شدند موجب مي شده كه با تخليه ي اين انرژي در طول شب، دماي فضاي محدود حياط بالاي صفر حفظ شود، و حتي در برخي موارد اين حياط ها سقفي با يك سوراخ بزرگ در مركز دارند كه در زمستانهاي خيلي سرد امكان پوشاندن آن با پارچه و جود داشته است.
گودال باغچه
گودال باغچه يا باغچال در وسط حياط مركزي ساخته مي شده و يك طبقه در داخل زمين فرو مي رفته است. نمونه هاي اين فضا در اقليم هاي بسيار خشك كويري از جمله در كاشان، نايين و يزد ديده مي شود. گودال باغچه علاوه بر تأمين خاك مورد نياز خشت هاي استفاده شده در بنا، امكان دسترسي به آب قنات را هم فراهم مي كرده. اين مساله، در شهر هايي مثل نايين كه يك شبكه ي پيچيده ي قنات داخل شهر داشته اند بسيار مهم بوده است. بنابر اين معمولاً در گودال باغچه آب رواني ميبينيم كه حوض مياني را پر مي كرده و سر ريز آن به خانه هاي ديگر مي رفته است.
پیشنهاد ویژه:
شما می توانید برای سفارش پایان نامه و پروپوزال در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به وبسایت معماری ارشد کار مراجعه نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.