پاورپوینت بررسی اقلیم در ساختمان سازی پاورپوینتی با 75 اسلاید که توسط وب سایت و فروشگاه معماری نوین آرچ برای شما اماده و ارائه شده است. این پاورپوینت به بررسی کامل اقلیم در ساختمان سازی و خصوصیات کامل اقلیم های مختلف ایران می پردازد در این پاور پوینت برای هر اقلیم الگوهای ساختمانی آن اقلیم همراه با پلان معماری کامل بررسی شده است .در ادامه به بررسی کامل این پروژه می پردازیم .
فهرست مطالب پاورپوینت بررسی اقلیم در ساختمان سازی:
- تقسيمات اقليمي در ايران
- اقليم معتدل و مرطوب (سواحل درياي خزر)
- اقليم سرد (كوهستانهاي غربي)
- اقليم گرم وخشك (فلات مركزي)
- فرم كالبدي ساختمان
- بافت مجموعه مسكوني
- الگوي اشغال زمين
- جهت استقرار ساختمانها
- جهت استقرار ساختمان و تابش آفتاب
- محوطه سازي
- انتخاب زمين
- بام
- و… لازم به ذکر است که در هر اقلیم آیتم های بالا مورد بررسی قرار گرفته است.
خلاصه ای از پاورپوینت بررسی اقلیم در ساختمان سازی:
تقسيمات اقليمي در ايران
اساساً اقليم در بسياري از مناطق دنيا بوسيله عرض جغرافيائي و ارتفاع از سطح دريا مشخص مي شود. ايران با قرار گرفتن بين 25 تا 40درجه عرض جغرافيايي شمالي در منطقه گرم قرار گرفته است و از نظر ارتفاع نيز فلاتي است مرتفع كه مجموعه سطوحي از آنكه ارتفاعشان از سطح دريا كمتر است 475 متر است درصد بسيار كمي از سطح كل كشور را تشكيل مي دهند.با وجود آنكه ايران داراي دو حوزه بزرگ آبي، درياي خزر و خليج فاري، مي باشد اما به دليل وجود و نحوه قرار گيري رشته كوههاي البرز و زاگرس اثرات اين دو حوزه محدود به نواحي بسيار نزديك به آنها بوده و به ندرت مشاهده گرديده است كه اين حوزه ها اثري در تعديل درجه حرارت هواي قسمت هاي داخلي داشته باشند.
تقسيمات کوپن
در مورد تقسيمات اقليمي در ايران، دانشمندان ايراني مبناي كار خود را براساس روش كوپن قرار داده اند. البته، به دليل كمبود اطلاعات درباره شرايط آب و هواي ايران و به دليل موقعيت استثنائي كشور. استخراج اين تقسيمات براي ايران در پاره اي از موارد با واقعيت متفاوت است. اما، همان طور كه مهندس عدل در بررسي مطالعات كوپن مي نويسد: «منظور از تعيين تقسيمات اقليمي مشخص ساختن نقاطي است كه از حيث آب و هوا اگر هم كاملا با هم تطابق ندارند لااقل تا حدي شباهت داشته باشند.»
فرم كالبدي ساختمان
فرم كالبدي يك ساختمان مناسب، بايد پاسخگوي نيازها و ضوابط ياد شده باشد. در رابطه با جلوگيري از تاثير هواي گرم در فضاهاي داخلي ساختمان (اولويت اول در ضوابط طراحي)، ساختماني با پلان مربع و فرمي نزديك به مكعب مناسبتر است چون نسبت سطح به حجم چنين ساختماني به حداقل مي رسد و در نتيجه سطح كمتري در معرض شرايط خارجي قرار مي گيرد. اما در رابطه با اولويت يعني به حداقل رساندن تاثير تابش آفتاب بر سطوح خارجي ساختمان، ساختمان هر جه فرمي كشيده تر، يعني نماهاي غربي و شرقي كوچكتري داشته باشد، مناسبتر است.
الگوي اشغال زمين
منظور از الگوي اشغال زمين، نحوه قرار گرفتن ساختمان در قطعه زمين مربوط به آن است. فرم كالبدي ساختمانها و الگوي اشغال زمين، توام با يكديگر، بافت مجموعه مسكوني را به وجود مي آورند. در اين قسمت، الگوهاي معمول و مترادف اشغال زمين، صرفا از نظر اقليمي مورد بررسي قرار مي گيرد. هدف از اين بررسي، مطالعه معايب و محاسني است كه هر يك از اين الگوها در ارتباط با نيازهاي حرارتي و ضوابط كلي طراحي دارند.
اين نحوه قرار گيري ساختمانها در هشت الگو گنجانده شده كه به تفضيل در باره هر كدام در صفحات بعدي توضيح خواهيم داد.
جهت استقرار ساختمانها
يكي از مهمترين عواملي كه در شكل گيري محيطهاي مسكوني تاثير مي گذارد، جهت استقرار ساختمانها و شبكه هاي دسترسي است. در تعيين جهت استقرار مناسب براي ساختمان همواره بايد به عواملي چون دسترسي، شيب و توپوگرافي زمين، ارتباط با ساختمانهاي اطراف، اشراف، چشم انداز و بالاخره شرايط اقليمي محل مورد نظر توجه داشت. امكانات اقتصادي و مسائل فرهنگي، نحوه ساخت و وضعيت اقليمي هر محل، تعيين كننده نسبت اهميت هر يك از عوامل ياد شده در تعيين جهت استقرار ساختمان هستند. هر چه امكانات ساخت و كنترل شرايط محيطي ساختمان محدودتر و شرايط اقليمي وخيم تر باشد، ضرورت هماهنگي ساختمان با طبيعت و شرايط اقليمي بيشتر خواهد شد.
در هر صورت جهت انتخاب شده براي ساختمان بايد جوابگوي كليه نيازهاي مطرح شده در جامعه مربوطه باشد. در اين قسمت، جهت استقرار ساختمان صرفا در رابطه با شرايط اقليمي تعيين مي شود. به همين دليل لازم است در انتخاب جهت نهايي، كليه جهتهايي كه از نظر اقليمي قابل قبولند در ارتباط با عوامل ديگر مورد بررسي قرار گيرند.
نقش هر يك از عناصر مختلف اقليمي در تعيين جهت استقرار ساختمان در شرايط اقليمي گوناگون، متفاوت است.
.1 در مناطق گرم، هدف پرهيز از كسب حرارت ناشي از تابش آفتاب در مواقع گرم است.
.2 در مناطق سرد، هدف پرهيز از كسب سرماي ناشي از دماي پايين در مواقع سرد است.
.3در مناطق مرطوب كوشش مي شود تا از وزش بادهاي محلي در خنك كردن فضاهاي داخلي ساختمان حداكثر استفاده به عمل آيد.
پیشنهاد ویژه:
شما می توانید برای سفارش پایان نامه و پروپوزال در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به وب سایت معماری ارشد کار مراجعه نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.