پاورپوینت مرمت مسجد جامع ارومیه در 33 اسلاید به بررسی مختصری در باره شهرستان ارومیه مسجد جامع ارومیه و همچنین نقشه و عکساهای از مسجد و تحلیل و بررسی آن می پردازد.وب سایت معماری نوین ارچ ارائه دهنده پروژه معماری و پاورپوینت معماری دروس دانشگاهی درتمامی مقاطع تحصیلی می باشد.پروژه های مورد نظر خود را از فروشگاه معماری با بیشترین تخفیف وبالاترین کیفیت دریافت کنید.
فهرست مطالب
- شهرستان ارومیه
- مسجد جامع ارومیه
- نقشه موقعیت جغرافیایی
- عکس قدیم و بعد از مرمت
- اجرای ستون ها و طاقها
- گج بری طاق درب ورودی
- سحن مسجد
- محراب
- شبستان گنبد دار
- کتیبه ها
- کتیبه کوفی و گج بری محراب
- نور گیرها مسجد
- تطبیق پلان و مصالح به کار رفته در گذشته و بعد از مرمت
- گزارشات اجمالی مرمت و حفاظت بنا
- آسیب شناسی
- پیشنهادات مرمت
متن پاورپوینت مرمت مسجد جامع ارومیه
اُرومیّه یکی از شهرهای ایران ، و مرکز استان آذر بایجان غربی ایران که در منطقه آذربایجان واقع شده است. جمعیت این شهر در سال ۱۳۹۰ با ۶۶۷٬۴۹۹ نفر جمعیت، دهمین شهر پرجمعیت ایران و دومین شهر پرجمعیت منطقه شمالغرب ایران بهشمار میآید. ارومیه با ۱۳۳۲ متر ارتفاع در غرب دریاچه ارومیه، در دامنه کوه سیر و در میان دشت ارومیه قرار گرفته است. هوای ارومیه در تابستان نسبتاً گرم ودر زمستان سرد میباشد. ارومیه با بیش از ۳ هزار سال قدمت قدیمیترین شهر شمالغرب ایران بهشمار میآید که هنوز پابرجا است. از این رو ارومیه به عنوان ۱۹ شهر تاریخی ایران در یونسکو ثبت شده است. برخی مورخان ارومیه را زادگاه زردشت میدانند. در قرن های گذشته حوادث متعددی از قبیل اشغال توسط عثمانیها و روسها را تجربه کرده است.
مسجد جامع ارومیه
مسجد جامع یکی از آثار کهن و قدیمی شهر تاریخی ارومیه است و در خیابان اقبال قرار دارد. این مسجد از بناهای نیمه دوم سده هفتم هجری قمری می باشد. این مسجد در میان بازار قدیمی شهر واقع شده و یکی از ارکان اصلی بافت قدیمی شهر است. این مسجد دارای صحن بزرگ و شبستان آجری وسیع می باشد که قسمت اصلی وسط آن با گنبدی بلند پوشیده شده است. برخی از محققان معتقدند این بنا ابتدا آتشکده بود و بعد از تسلط مسلمین ویران شد و سپس در قرن هفتم هـ. ق بر روی آن مسجدی ساخته شد. به اعتقاد این گروه از محققان سبک تزیینات، گچبریها، ستون بندیها و طاقهای مسجد عیناً شبیه به سبک معماری سلجوقیان است. تاریخ تجدید بنای این مسجد معلوم نیست، اما محراب آن در تاریخ 676 هـ.ق ساخته شده است. این مسجد به همراه سایر اجزاء بافت قدیمی شهر به ویژه بازار و راستههای آن بارها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است.
محراب مسجد پاورپوینت مرمت مسجد جامع ارومیه
محراب مسجد از نظر گج بری و خطوط از زیباترین آثار هنری مغول بوده که ارتفاع آن به 82.7 متر و عرض آن 48.5 متر می رسد. البته محراب در سال 676 هجری قمری به دست استاد عبدالمومن تبریزی گجبری شده و شاید خود مسجد از این تاریخ قدیمی تر می باشد. مسجد در سال 1184 هجری قمری بدستور رضاقلی خان بیگلر بیگی افشار حاکم ارومیه تعمیر شد.
شبستان گنبد پاورپوینت مرمت مسجد جامع ارومیه
شبستان گنبد دار قدیمی که در واقع هسته اولیه بنا را تشکیل می دهد و در ساختمان آن تمام مشخصات یک بنای قدیمی و معماری اسلامی را می توان مشاهده نمود , به احتمال قریب به یقین ساختمان این قسمت مربوط به دوره سلجوقیان ( قرن 6 ه.ق ) می باشد. داخل شبستان کنبد دار محراب گج بری نفیسی قرار دارد که در تاریخ 676 ه.ق زمان حکومت ایلخانیان با بهترین اسلوب و در حجمی بسیار بزرگ ساخته شده است. جهل ستون قدیمی متصل به شبستان گنبد دارکه زمان ساخت آن جدیدتر از شبستان اصلی به نظر می رسدو در خاک برداری از کف آن مقداری اشیا شکسته متعلق به دوره ایلخانیان به دست آمده. حجرات قدیمی اطراف صحن مسجد که مربوط به اولین دوره زندیه بوده و سنگ نوشته موجود, زمان احداث آن را در مورخه 1184 ه . ق نشان می دهد.
پیشنهاد ویژه:
شما می توانید برای سفارش پایان نامه و پروپوزال در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به وبسایت معماری ارشد کار مراجعه نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.