وبسایت و فروشگاه معماری نوین آرچ در ادامه پاورپوینت های معماری درس مرمت ابنیه تاریخی، در این بخش به مرمت یکی دیگر از بناهای شاخص شهر قزوین تحت عنوان پاورپوینت معماری مرمت حمام حاج محمد رحیم ( حمام صفا) پرداخته و پاورپوینتی با 45 اسلاید را برای شما آماده و مهیا کرده است. در این پاورپوینت علاوه بر معرفی بنا با استفاده از عکس های میدانی و به آسیب شناسی بنا پرداخته ایم همچنین این بنا را با حمام گنج علی خان تطبیق داده ایم و در انتها پیشنهادات و راهکارهایی را جهت رفع آسیب های موجود آورده ایم این پروژه دارای 2 عدد مقاله درباره حمام حاج محمد رحیم صفا می باشد. وبسایت و فروشگاه معماری نوین آرچ در پاورپوینت معماری مرمت حمام حاج محمد رحیم ( حمام صفا) موارد زیر را مورد بحث و بررسی قرار داده است:
فهرست مطالب مطرح شده در پاورپوینت معماری مرمت حمام حاج محمد رحیم ( حمام صفا):
- تاریخچه حمام در ایران
- انواع حمام
- ساختمان حمام
- راهرو يا پلههاي ورودي
- محوّطة سربينه
- میاندر
- فضاي گرمخانه
- معرفی گرمابه حاج محمد رحیم (حمام صفا)
- تاریخچه
- محل قرارگیری گرمابه حاج محمد رحیم (حمام صفا)
- بانیان و سازندگان بنا
- سیر تحول بنا
- مهمترین نکات در باره معماری بنا
- تزئینات
- نورگیری حمام
- پلان های حمام
- مقطع از حمام
- تطبیق با حمام گنج علی خان
- آسیب شناسی حمام حاج محمد رحیم (حمام صفا)
- پیشنهاد جهت رفع آسیب
خلاصه ای از پاورپوینت معماری مرمت حمام حاج محمد رحیم ( حمام صفا)
معرفی حمام حاج محمد رحیم ( حمام صفا)
گرمابه حاج محمد رحیم معروف به گرمابه ” صفا ” در شهر قزوین، در سال 1259هـ .ق توسط ” حاجی بن حاجی عبدالله تبریزی ” برای خاندان ” امینی ” بنا شد . این گرمابه دارای دو بخش مجزا برای خانم ها و آقایان است . ورودی بخش آقایان به خیابان مولوی باز می شد و در اثر احداث راه ، سر در آن تخریب و كور شده است. ورودی بخش خانم ها به كوچه باز می شود. هر دو قسمت دارای سربینه و گرمخانه است؛ ولی این فضاها در قسمت آقایان دارای وسعت بیشتر و معماری پیچیده تر و زیباتر است. بخش آقایان همچنین دارای استخر آب سرد نیز است . تقریباً تمام فضاهای این گرمابه با انواع مختلف رسمی بندی، تزیین شده است.
بانیان و سازندگان حمام حاج محمد رحیم (حمام صفا):
- بر اساس کتیبه موجود بانی حمام ، حسن ابن عبداله تبریزی بوده است.
- بر بالای سر در کتیبه های منظوم با این ماده تاریخ وجود دارد :
- از پی تاریخ انجامش سروش غیب گفت / وه چه حمام از صفا لایق با خوان صفا
- که مصراع دوم آن تاریخ ساخت بنا را 1259 نشان می دهد. این تاریخ در انتهای کتیبه به رقم نیز درج شده است.
این بنا در دوره قاجار با نام حمام صفا در وسط بازارچه محمد رحیم خان احداث وبه مرور زمان به نام فعلی معروف شد. در دوره اخیر احداث خیابان مجاور و تغییر شبکه آبرسانی حمام موجب تغییراتی درآن شده است.
نکاتی درباره معماری حمام حاج محمد رحیم در پاورپوینت معماری مرمت حمام حاج محمد رحیم ( حمام صفا)
این بنا از دو حمام بزرگ (مردانه)و کوچک (زنانه) تشکیل شده است که هر دو سربینه و گرمخانه دارند. حمام بزرگ علاوه بر فضاهای مذکور فضایی دارد که چال حوض در آن است. سربینه این حمام بزرگترین و پرتزیین ترین فضای این بنا است. سربینه قاعده ای هشت ضلعی دارد و ستون های میانه آن و سکوهای اطراف بخشی از آن را به شکل هشت و نیم هشت مجزا کرده اند. در امتداد محورهای اصلی این بخش میانی، چهار غرفه کم عمق از دیوارهای سربینه غقب تر نشسته اند و بر این دو محور تاکید می کنند. درگاه های ورودی و خروجی سربینه در دو انتهای یکی از محورهای فرعی واقع است . بعلاوه دز حوض در داخل سکوهای دو انتهای محور فرعی دیگر قرار دارد.
به این ترتیب چهار محور قاعده سربینه دو به دو متعامدند و هر یک به صورتی از دیگری تمایز یافته است . طاق رسمی بندی مرتفعی بخش میانی سربینه و طاق های رسمی بندی کوتاهتری سکوهای پیرامون این فضا را می پوشانند . قسمت هایی از فضای سکوها بعد از احداث خیابان مجاور حمام در زیر این خایابان قرار گرفته است. نورگیرهایی در مرکز طاق میانی و چهار طاق پیرامون آن نور سربینه را تامین می کنند. حوضی هشت گوش با چهار سنگاب در اطراف آن، در میانه سربینه واقع است. هر یک از سنگاب ها بر روی دوش شیری سنگی قرار دارد.
آسیب شناسی حمام حاج محمد رحیم ( حمام صفا):
پیشنهاد ویژه:
شما می توانید برای سفارش پایان نامه و پروپوزال در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به وبسایت معماری ارشد کار مراجعه نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.