پاورپوینت خلاصه مبانی نظری معماری دارای ۱۰۵ اسلاید می باشد، ابتدا به ریشه شناسی واژه ها و سپس واژه شناسی. تعریف معماری از دیدگاه معماران، نگرش ها و رویکرد ها در معماری شامل :نگرش اقلیمی، نگرش شکلی، نگرش تاریخی-تکاملی، نگرش فضا گرا، تجزیه نگری، نگرش فرهنگی-اجتماعی، نگرش معناگرا و … پرداخته ایم. پاورپوینت معماری تمامی دروس دانشگاهی را از فروشگاه معماری نوین ارچ بابالاترین تخفیف دریافت کنید.
فهرست مطالب:
- ریشه یابی واژه ها
- واژه شناسي
- تعریف معماری از دیدگاه معماران
- نگرش ها و رویکرد ها در معماری
- نگرش شکلی
- رویکرد شکلی به معماری
- نگرش تاریخی – تکاملی
- نگرش فضا گرا
- نگرش فرهنگی- اجتماعی
- نگرش معناگرا
متن پاورپوینت خلاصه مبانی نظری معماری:
معماری یک پدیده است، زاده اندیشه، و اندیشه همانند درختی است که تخم آنرا چه باد بیاورد و چه دستی ناشناخته در زمین فرو نشاند، بی خاک خاص خودش و و بی آبی که از سرزمینش بر می آید و بی باد و نسیم و خورشیدی که به آهنگ اقلیمش تکانش دهد و گرمی اش بخشد، به عالم به وجود در نمی آید.( فلامکی، ۱۳۸۵).
ریشه یابی واژه :مبانی نظری معماری:
- مبانی از ریشه بن= ریشه، سرچشمه، منبع، پایه، منشأ (مبنای ایده ها و ایده آل ها).
- نظری از ریشه نظر= فکر، ایده، مفهوم و معنا، شناخت و معرفت، خواست و انگیزه (گرایش علمی و فکری) نظری در مقابل عملی = فکری × تجربی- ایده ها و ایده آل های فکری× روش ها و سبک های اجرایی.
- معماری از ریشه عَمَرَ = عمران و آبادانی، آباد کردن محیط زیست انسانی .
- دروس نظری از (چرایی ها) و دلایل خلق آثار هنری صحبت می کند و استدلالی منطقی است، بنابر این باید(تطبیقی و تحلیلی باشد).
- دروس عملی از (چگونگی ها) و نحوه بوجود آمدن آثار هنری صحبت می کند و توصیفی و توضیحی است، بنابراین باید (آزمایشگاهی و تجربی باشد.)
سه جزء اصلی نگرش اقلیمی:
سه جزء اصلی نگرش اقلیمی انسان، سرپناه و محیط طبیعی می باشند. برای دستیابی به مقصد، یک اقلیم گرا باید از ابزار خاصی بهره گیرد. این ابزار را علوم تجربی گوناگون مانند زیست شناسی، آب و هوا شناسی، مصالح شناسی و … در اختیار او قرار می دهند.
سابقه موضوع در جهان و ایران:
در اوایل دهه ۶۰ میلادی کتاب طراحی اقلیمی الگی Olgyay به امریکا و سپس جهان عرضه شد.در جهت پاسخگویی به بحران اقتصادی احتمالی حاصل از کمبود نفت و فراورده های آن بود. سیاست مداران و اقتصاد دانان کشورهای غربی را به اتخاذ سیاست های صرفه جویانه واداشت.در دهه ۵۰ خورشیدی چند اثر درباره اقلیم و معماری در ایران انتشار یافت. از این جمله اندکتاب های اقلیم گرم و خشک و اقلیم گرم و مرطوب مهندس محمود توسلی و اقلیم و معماری دکتر کسمایی که مباحث آن ها هنوز در حد نظری باقی مانده اند و در عرصه ساخت و ساز، کاربرد عملی آن ها دیده نمی شود.
اقلیم گرایی – فضا، گونه و شکل:
فضا از نگاه اقلیمی جایی ست که مصرف کننده باید در آن آرامش نسبی اقلیمی داشته باشد. بنابراین حجم جای دهنده باید طوری طراحی گردد که ما را به این هدف برساند. به سخن دیگر، فضای معماری به یک حجم مشخص تقلیل می یابد که تابعی از عناصر و عوامل آب و هوایی است.گونه یا تیپ Type در نگاه اقلیمی شیئ است که ویژگی های مشترک معماری – اقلیمی گروهی از بنا ها را در یک اقلیم مشابه دارا باشد. پس،بودن در یک اقلیم و راه حل های معماری مشابه دو عامل مهم در تعریف گونه می باشند.که هم برای اجزای معماری مانند مصالح یا نوع سازه و هم برای بناهایی با کارکرد خاص قابل تعریف کردن و استفاده است.
پیشنهاد ویژه
شما می توانید برای سفارش پایان نامه و پروپوزال در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به وبسایت معماری ارشد کار مراجعه نمایید